Pääsivu  |  Esittely  |  Suurvoittoja  |  Pelivihjeet  |  Jälkipelit  |  Rataprofiilit  |  Kilpailut  |  Tiedotteet  |  Statistiikka  |  Linkit  |  Palaute
       Extravedon tiimi
  Seppo Korte (extraveto@extraveto.com)

Extravedon ”primus motor” Seppo Korte omaa vankan kokemuksen ravien parissa. Ensimmäiset muistikuvat ajoittuvat hänellä jo 50-luvun loppuun, kun hän tuolloin vaahtosammuttimen kokoisena katseli Äimäraution raveja aidan takaa ja hurrasi Susi-nimistä hevosta voittoon. Ei voittanut Susi tuolloin, mutta Seppo voitti heti ensimmäisellä totoyrityksellään. Elettiin 60-luvun loppua ja kahden markan voittaja Riimu-nimiselle ravurille toi parikymppiä takaisin ja Sepon mielenkiinto pelimaailmaa kohtaan heräsi.

70-luvulla raveissa kiertämistahti kiihtyi entisestään ja voitollista peliä oli tuolloin Sepon mukaan paljon helpompi pelata kuin nykyään kehittyneen informaation kulun aikakaudella. Ennen oli etulyöntiasemassa muihin pelaajiin nähden, kun jaksoi tunnollisesti kiertää ja seurata raveja. Nykyään vaaditaan lisäksi roppakaupalla kulissien takaista tallitietoa, joka onkin Extravedon toiminnan eräs kulmakivi.

70-luvulle ajoittuneista Solvallan visiiteistä jäivät päällimmäisinä mieleen Pekka Korven ja Meadow Trishin voitokkaat esitykset, sekä mieltymys voittajapeliin. Voittajapelin suureksi kannattajaksi Seppo tunnustautuu edelleen, vaikkakin Suomen rajalliset voittajavaihdot asettavat toisinaan pelistrategialle rajoitteita.

Uusi ravialan valtaus tapahtui 80-luvun alussa, kun Seppo alkoi pyörittämään ravibussiyritystä. Parhaimmillaan kohderatoja yrityksellä oli toistakymmentä, mutta totolinen saapuessa vuonna –97, oli päätös kokonaan pelipuolelle siirtymisestä valmis. Tien päällä oli Sepon päässä kytenyt ajatus oman ravivihjepalvelun perustamisesta ja vuonna –98 näkikin Extraveto päivänvalon.

Omia hevosia ei Sepolla ole ollut, paitsi ”puuhevonen ja Napoleonin ratsastajapatsas”. Ensimmäisen Riimulle ostetun voittajalapun jälkeen on Sepon sanojen mukaan elämään mahtunut satoja ja taas satoja ravipäiviä. Osa niistä on ollut voitonriemulla kyllästettyjä, osa taas takaiskuja täynnä. Kaikesta voi kuitenkin päätellä, että voittopäiviä on ollut reilusti enemmän, kun Extraveto edelleen viiden vuoden jälkeen porskuttaa vahvasti menemään!

Tehtäväkenttä Extravedossa: Yrityksen pomo ja hoitaa kaikki yrityksen pitoon liittyvät asiat. Omaa lisäksi loistavat kontaktit valmentajiin, ohjastajiin ja hoitajiin ja vastaa siten Extravedon kattavista tallikommenteista. Seuraa tunnollisesti päälle 350 ravipäivää vuodessa.


       Tiimi
 

Seppo Korte


       Valmentajat
 

Niko Jokela
Petteri Joki
Teemu Okkolin
Janne Ranta-Krenkku
Sami Sandberg
Ville Tonttila