Pääsivu  |  Esittely  |  Suurvoittoja  |  Pelivihjeet  |  Jälkipelit  |  Rataprofiilit  |  Kilpailut  |  Tiedotteet  |  Statistiikka  |  Linkit  |  Palaute
       Rataprofiilit
 

Forssa, Pilvenmäki
Forssan rata on kuulu pitkästä loppusuorastaan, jonka virallinen mitta on 217 metriä. Näin ollen Forssassa ehtii voittotaistoon vasta loppusuoralle ajoitetulla kirilläkin. Ennen Forssassa oli jyrkät kurvit, mutta rataremontin jäljiltä kurvit ovat nykyään aivan hyvät. Rata ei ole erityisen nopea.

Helsinki, Vermo
Vermon loppusuora on lyhyehkö, eli noin 180 metriä. Radan profiili ei siis suosi takana juoksevia ja joskus esimerkiksi Tuomas Korvenoja onkin sanonut, että ”siksi rata ei ole kovin urheilullinen”. Ratahan on toki nopea ja sen erinomainen pinta kestää sateetkin mainiosti. Kelin täytyykin olla tosi kurja, jos Vermon rata menee kovin raskaaksi.

Joensuu, Linnunlahti
Joensuun rata on muodoltaan varsin perinteinen. Maalitolppa sijaitsee kuitenkin aivan etusuoran päässä ja siksi kirisuoran pituus onkin peräti 220 metriä, joten Joensuussa ehtii kiriä kärkeen vielä loppusuorallakin. Joensuu ei kuulu niihin ratoihin, missä murskataan ennätyksiä, tosin Vekselin ravaama suomenhevosten rataennätys 21,5 on kovaa luokkaa

Jyväskylä, Killeri
Jyväskylän rataan sopivat pitkälti samat sanat kuin Joensuunkin baanaan. Maalitolppa sijaitsee Killerilläkin nimittäin aivan etusuoran lopussa, joka tekee kirisuorasta peräti 217 metrin pituisen. Oman pikantin lisänsä Killerin radalle antaa sen keskellä oleva pieni järvi. Rata ei kuulu ehkä nopeimpiin, mutta ei hitaimpiinkaan, siitä kertoo jo BWT Magicin ravaama rataennätys 12,0.

Kajaani
Kajaanin loppusuora ei lopu koskaan, on se niiiiiin pitkä, lähes 300 metriä. Kun takasuorakin on pitkä, niin kaarteet ovatkin sitten melko jyrkät. Suomen pisin kirisuora takaa sen, että Kajaanissa ehtii kiriä takaakin kärkeen, vaikka jättäisi kirin vasta maalisuoralle. Sateella rata menee helposti todella raskaaksi. Jyrkistä kurveista ja pitkästä loppusuorasta johtuen Kajaanin rata ei ole nopea

Kaustinen, Nikula
Kaustinen tunnetaan pitkästä loppusuorastaan, vaikka loppusuoran pituudeksi ilmoitetaankin virallisesti ”vain” 190 metriä. Joka tapauksessa Kaustisella ehtii kiriä taaempaakin. Kaarteet eivät ole enää niin jyrkät kuin olivat ennen vuoden 1994 rataremonttia. Ainakaan Kaustisen kuninkuusraveissa ei ennätyksillä juhlittu, joten rata ei liene erityisen nopea. Tosin Vieskerin ravaama suomenhevosten rataennätys 21,1 on todella kovaa luokkaa.

Kemijärvi, Peurakangas
Kemijärven radalla on moni hevonen parannellut ennätystään ja moni myös koelähdön läpäissyt, eli rata on syystä tai toisesta melkoisen nopea. Se tuntuu uskomattomalta, sillä varsinkin etukurvi on varsin jyrkkä ja siihen onkin moni polle laukannut. Loppusuoran pituus on vajaat 200 metriä.

Kittilä, Kaukonen
Suomen pohjoisin ravirata löytyy Kaukosen kylästä. Rata on 800 metriä pitkä ja liikkeelle lähdetäänkin takasuoralta. Moni onkin laskenut Kaukosen hornankattilassa kierrokset väärin ja ajoittanut kirinsä kierrosta liian aikaiseksi. Kurvit ovat erittäin jyrkät ja loppusuora on lyhyt, noin 150 metriä, joten keulassa on hyvä ajella, jos mielii Kaukosessa pärjätä.

Kolari, Kurtakko
Kaukosen läntinen naapurirata Kurtakko on muodoltaan melko hyvä, vaikka eivät kurvit ihan Mikkelin tasoisia olekaan. Etusuora on kapea ja voltissa on usein melko ahdasta. Loppusuoran pituus on noin 180 metriä, joten Kurtakossakin pärjäävät usein keulassa juoksevat hevoset.

Kouvola
Kouvolan radan kaarteet ovat jonkin verran tiukat, vaikka eivät enää ihan niin tiukat, kuin olivat vielä 80-luvulla ennen rataremonttia. Loppusuora on melkoisen lyhyt, sillä virallinen loppusuoran pituus on vain 167 metriä. Siksi Kouvolassa on vaikea nousta maalisuoralla kärkeen kovin kaukaa. Vaikka loppusuora on lyhyt, niin tiukat kurvit aiheuttavat sen, ettei Kouvolan rata ole Suomen nopeimpia.

Kuopio, Sorsasalo
Kuopion rata kuuluu muodoltaan varsin tyypillisiin ratoihin, tosin loppukurvi on Mäntyvaaran radan tapaan melkoisen lavea. Loppusuoran pituus on noin 185 metriä, eli kirisuora on mieluummin lyhyt kuin pitkä ja radan profiili suosiikin kärkipäässä juoksevia. Kuopion rataa pidetään yleisesti varsin nopeana, vaikka Silver Legacyn (12,1) ja Vieskerin (21,9) rataennätykset ovatkin korkeintaan hyvää keskitasoa.

Lahti, Jokimaa
Jokimaan ravirata kuuluu melko ”normaalin” muodon omaaviin ratoihin. Rata on symmetrisen muotoinen, kaarteet ovat hyvät ja loppusuora noin 200 metriä pitkä, joten kirimään ehtii hieman taaempaakin. Kosteampaakin keliä Lahden rata kestää mukavasti, mutta Jokimaalla ei silti ennätyksiä juuri murskata.

Lappeenranta, Lappee
Lappeen rata on melko pyöreä, mutta silti loppusuoralla on pituutta ihan mukavasti, eli noin 200 metriä. Pyöreästä muodosta huolimatta Lappeenkaan radalla ei yleensä ennätyksillä juhlita.

Mikkeli
Mikkelin rata on eittämättä Suomen nopein ja jopa yksi maailman nopeimmista radoista. Varennen ME-tulos 9,3 ja Vieskerin SE 19,9 puhuvat tylyä kieltään Mikkelin radan nopeudesta. Rata on muodoltaan varsin pyöreä ja loppusuora on lyhyt, joten Mikkelissä on vaikea tulla takaa. Kuivalla kelillä rata on todellakin loistava, mutta sateen sattuessa Mikkelin rata menee helposti melkoisen pehmeäksi ja sen myötä raskaaksi.

Oulu, Äimärautio
Rata remontoitiin perusteellisesti sekä muodoltaan että pintakerroksiltaan kesällä 2007. Loppukaarre on edelleen etukaarretta tiukempi, mutta sitä lavennettiin ja uudet 17% kallistukset helpottavat olennaisesti kaarrejuoksua ulkoradoilla. Maalisuora jatkui 17 metriä, mihin yhdistettynä paremmat kaarteet auttavat myös takaa kirivien mahdollisuuksia. Uusi pinta ei mene kuraiseksi lainkaan yhtä helposti kuin aikaisemmin. Kavioura on ollut raveissa napakassa kunnossa. Tulokset ovat valtakunnallisestikin vertaillen hyviä johtuen tasokkaista hevosista ja uudesta nopeammasta profiilista.

Pori
Porin loppusuoran pituus on noin 210 metriä, joten kiriherkätkin hevoset pärjäävät Porin pitkällä loppusuoralla. Porin rata ei muutenkaan ole kovin nopea, mutta varsinkin sateella radasta tulee helposti kurainen ja sen myötä todella raskas.

Rovaniemi, Mäntyvaara
Mäntyvaaran rata on melko normaalin muotoinen, tosin loppukurvi on aikamoisen lavea. Loppusuora on keskipitkä, eli runsaat 200 metriä, joten takaa ehtii kirimään vielä maalisuorallakin. Rata on suhteellisen nopea ja koska rata sijaitsee keskellä soraharjuja ja maa läpäisee vettä hyvin, ei rata mene kovallakaan sateella helposti liian pehmeäksi. Mäntyvaaran rata saattaakin hyvin olla sadekestävyydeltään Suomen ykkönen.

Seinäjoki
Seinäjoen radan profiili muistuttaa lähinnä Kuopion ja Rovaniemen ratoja, sillä radan loppukaarre on etukurvia laveampi, mutta muuten rata on muodoltaan melko normaali. Loppusuora on keskipitkä, eli noin 200 metriä. Seinäjoen rataa ei pidetä kovinkaan nopeana, vaikkakin Vizzi Hanoverin (12,2) ja Patrikin (21,2) rataennätykset ovatkin keskitasoa parempia.

Sodankylä
Sodankylän keskustassa sijainnut vanha ravirata siirtyi muistojen joukkoon muutama vuosi sitten ja nykyään jo legendaarisia yöraveja ajetaankin hieman loitommalla Sodankylän keskustasta. Uuden radan mallia käytiin kuulemma mittailemassa jopa Vermossa asti ja ihan hyväkaarteinen Sodankylän uudesta radasta lopulta tulikin. Loppusuoran pituus on vajaat 200 metriä.

Tampere, Teivo
Teivonkin ravirata on muodoltaan melko tavallinen, mutta loppusuora on Suomen pisimpiä, eli runsaat 200 metriä, siksi Teivossa ehtii kiriä lopussakin. Muutaman vuoden takaisen remontin jälkeen rata oli pitkään varsin pehmeä, mutta nykyään Teivon rata on pinnaltaankin oikein hyvä, eikä mene lälliksi ihan pienistä sateista.

Tornio, Laivakangas
Tornion rata on hyvin samantyyppinen kuin Rovaniemen rata, siis melko ”normaalin” muotoinen. Loppusuora on noin 200 metriä pitkä. Rataremontin yhteydessä radan muotoa ja kurvien kallistuksia paranneltiin ja nykyään Tornion rata onkin erittäin nopea ja rata kestää paljon paremmin vesisadetta kuin aiemmin, jolloin erityisesti sisärata meni herkästi upottavaksi

Turku, Metsämäki
Turun kavioura on muodoltaan varsin tyypillinen, eli kurvit ovat hyvät ja maalisuoran pituus on noin 200 metriä. Rata uusittiin kuninkuusravien alla 2000-luvun alussa. Turun rataa ei pidetä erityisen nopeana, vaikka Santeri Dahlian juoksema suomenhevosten rataennätys 21,3 onkin ihan kovaa luokkaa.

Vaasa
Vaasan rata on Mikkelin tapaan pyöreä ja siksi myöskin nopea. Loppusuora on yksi Suomen lyhimmistä, eli vain noin 160 metriä, joten Vaasassa on paha ehtiä takaa kärkeen ainakaan enää loppusuoralla.

Ylivieska, Keskinen
Ylivieskan loppusuora kuuluu pisimpien joukkoon, sillä se on noin 220 metriä pitkä, joten kirihevosia suosii tämäkin baana. Kaarteet ovat melko jyrkät, eikä Ylivieskan rata siksi kuulukaan aivan nopeimpiin.

       Palvelunumerot
 
0700-8-8787
TOTO75, TOTO65, TOTO5 JA TOTO4 VIHJEET
0700-8-8788
PÄIVÄN PELIKOHTEET

2,40 euroa / min + pvm


Nettivihjeisiin tästä...

Vihjeiden tilaus


Osta/myy

       Yhteistyössä
  Killerin ravirata

Extraveto sponsoroi Super Pesiksessä kaudella 2014 Kouvolan Pallon lyöjien nuorta jokeria Ossi Meriläinen! Seuraamme oheisesta linkistä Ossin pelejä Superissa!


Ossi iskee

Ossi iskee vasemmalta

       Laatua ja luotettavuutta
 

Näyttömme ravivihjaamisesta ovat todellisia. Kanta-asiakkaina meillä on mm. ennen euroaikaa Suomen suurimman 2,8 milj.mk:n V75-voiton napannut petsari, samoin Forssan V75-kierroksella 274.000 euron jackpotin vihjeittemme pohjalta viritellyt pelimies. Vaadi laatua ja luotettavuutta, valitse rehellinen Extraveto ja suurvoitot ovat sinunkin ulottuvillasi!