Pääsivu  |  Esittely  |  Suurvoittoja  |  Pelivihjeet  |  Jälkipelit  |  Rataprofiilit  |  Kilpailut  |  Tiedotteet  |  Statistiikka  |  Linkit  |  Palaute
       Valmentajat
 

Petteri Joki

Extravedon tiimissä pohjoisen nousevia raviammattilaisia edustaa Petteri Joki. Hän iski nimensä valtakunnalliseen tietoisuuteen jo liki kymmenen vuotta sitten voittamalla V65-tasolla tuolloin historian nuorimpana ohjastajana. Joki on pohjoisessa arvostettu ja yksi eniten käytetyistä laina-ohjastajista. Viime kausi oli tilastojen valossa kuitenkin lievä pettymys, mutta tällä kaudella näyttämisen haluja uhkuvassa Joessa riittää virtaa entistä enemmän!


Minkä ikäinen on Petteri Joki?
Tällä hetkellä 27 vuotta, syntynyt siis vuonna seitkytviis.

Mistä alkoi innostus raveihin ja miten päädyit Mäntyvaaralle valmentajaksi?
Raveissa alettiin kulkemaan noin kymmenenvuotiaana pojankoltiaisena. Aluksi kiinnosti lähinnä toto; kavereiden kanssa mietittiin, että mihin hevoseen se kympin pelikassa sijoitettaisiin. Mielenkiinto alkoi kuitenkin pikkuhiljaa siirtymään tallialueen puolelle ja isä ostikin pian hevosen minulle ja veljelleni harrastustarkoituksessa. Ajokortti oli sitten kourassa jo 16-vuotiaana. Sen jälkeen pyöriteltiin harrastuspohjalta ravihommaa ja välillä käytiin pariin otteeseen etelässäkin asumassa. Visiitteihin ei kyllä juurikaan hevoshommat liittyneet, vaan tarkoituksena oli ihan vain maailmankuvan laajentaminen. Pari-kolme vuotta olen pyörittänyt nyt toimintaa ammattimaisesti tässä Mäntyvaaran raviradalla.

Koska ajoit ensimmäisen kerran kilpaa ja millä lopputuloksella?
Vuosi taisi olla -92, olin silloin 16-vuotias ja juuri kortin saanut. Ajokkina oli oma Cindy Småbo ja saatiinkohan me nippanappa jäännösrahat. Homma taisi kiikastaa tuolloin enemmänkin kuskista kuin hevosesta…

Koska ja missä iskit sitten itsesi voittokantaan kiinni?
Ilman voittoja meni sellaiset 15-20 starttia, sitten vasta natsasi. Vuosi oli -93 ja paikka Kurtakko. Voittajahevosen nimi oli E.V. Joseph.

Mikä urasi voitto on jäänyt makeimpana mieleen?
Paras hevonen, jolla olen ajanut kilpaa on S.V. Mega Star. Se toi monta ilonhetkeä, joista päällimmäisenä on mieleen jäänyt voitto Torniossa edelleen voimassaolevalla rataennätyksellä 13,9a. Tuolloin meitä katseli takavasemmalta muun muassa maailmanluokan tamma Plant The Seed.

Minkä ravikisan voittaminen olisi sitten toiveiden täyttymys?
Tässä vaiheessa uraa on vielä ennenaikaista mennä nimeämää mitään lopullisia tavoitteita. Omilla treenattavilla olisi tietysti hienoa menestyä jossakin suurkilpailuissa.

Ammatilliset esikuvat?
Kunnioitan suuresti Korven Pekkaa ja kumppaneita, jotka ovat jaksaneet tehdä hommaa hyvin tuloksin pitkään ja jatkavat edelleen huipulla. Heiltä on saanut tällainen nuori äijä monia arvokkaita ohjeita.

Millä mallilla tallisi on uuden kauden kynnyksellä?
Pyöritämme varsin pienimuotista toimintaa, sillä tallissamme on vain kahdeksan karsinapaikkaa. Kaikki niistä ovat täynnä.

Miten analysoisit osaltasi kautta 2002?
En ollut kuluneeseen vuoteen tyystin tyytyväinen. Voittoja irtosi vähemmän kuin aiempina vuosina ja oman tallin tavoitteetkin jäivät saavuttamatta. Hevosten menoa häiritsivät tallissa kiusallisen pitkään viipynyt virustauti sekä muut odottamattomat vaivat.

Kauteen 2003 lähdetään siis ilmeisen nälkäisenä?
Kyllä vain! Tarkoitus on kohentaa tulosta oleellisesti ja lähtökohdat kauteen ovatkin nyt paremmat. Hevoset ovat saaneet olla terveinä, mutta tietysti nuo paukkupakkaset ovat haitanneet täälläkin päin valmentautumista.

Minkälainen on tallisi kokoonpano kauden alussa? Mahdollisia otsikkohevosia kaudella 2003?
Tallimme kalusto on tällä hetkellä tavallaan murroksen partaalla, sillä osa on varsin vanhoja kilpureita ja osa vasta nuoria varsoja. Ehkä mikään hevonen ei vielä tällä kaudella iske itseään sen suuremmin läpi. Odotetaan tasaista panosta kaikilta startti-ikäisiltä.

Mahtuuko elämään harrastuksia työn ohella?
Harrastuksena on oikeastaan perhe. Meillä on kaksi lasta, joten raveilta jäävä aika kuluu rattoisasti kotosalla. Jonkin verran harrastan lisäksi metsästämistä. Viime syksynä saatiin jotakin saaliiksikin, joten reissut eivät menneet aivan munapataan!


Statistiikka (Päivitetty 30.3.2004)
Yht: 1121 118-93-94 141.226 e
04: 14 1-1-0 2.427 e


       Tiimi
 

Seppo Korte


       Valmentajat
 

Niko Jokela
Petteri Joki
Teemu Okkolin
Janne Ranta-Krenkku
Sami Sandberg
Ville Tonttila