Pääsivu  |  Esittely  |  Suurvoittoja  |  Pelivihjeet  |  Jälkipelit  |  Rataprofiilit  |  Kilpailut  |  Tiedotteet  |  Statistiikka  |  Linkit  |  Palaute
       Valmentajat
 

Teemu Okkolin

Teemu Okkolin on ammentanut oppinsa valtakuntamme kärkinimiltä Esa Holopaiselta ja Tapio Perttuselta. Oppi on mennyt hyvin perille ja Okkolinista saattaa tulla ajan kanssa jopa opettajiaan etevämpi. Viime vuosi oli Okkolinin ensimmäinen itsenäisenä talliyrittäjänä. Hänen starttimääränsä nousi huimasti edellisistä kausista ja kokemuksen myötä myös taktinen ajosilmä harjaantui huomattavasti. Markku Iivarin kanssa viime syksynä aloitetun yhteistyön hedelmää odotetaan mielenkiinnolla uuden kauden alkaessa. Parivaljakon hevoset ovat jakautuneet suurin piirtein fifty-fifty Orimattilan ja Jokimaan yksiköihin. Ei tarvitse olla suurikaan profeetta ennustaessaan, että Okkolin jatkaa kaudella 2003 edelleen noususuhdanteista työtään niin voittojen kuin sisään ajetun rahankin suhteen.

Minkä ikäinen olet, Teemu Okkolin?
Tällä hetkellä 25 vuotta. Olen syntynyt vuonna -77.

Mistä alkoi hevosharrastuksesi?
Äidin veljellä oli aikoinaan ravureita ja niiden kanssa tuli touhuttua jo aivan naskalina.

Milloin sitten tiesit, että ravivalmentajan ammatti on sinua varten? Työpaikat ennen oman tallin perustamista?
Jo hyvin varhain oli selvää, että tälle alalle jään. Peruskoulun jälkeen menin Ypäjän hevoskouluun ja kävin samalla oppisopimuksella Esa Holopaisella hommissa parin vuoden ajan. Sen jälkeen olin vuoden Tuomisen Harrilla, jonka jälkeen jälleen Holopaisella kolme vuotta. Sitten menin Perttuselle pariksi vuodeksi, jonka jälkeen oli oman tallin pystyttäminen ajankohtaista. Tuolloin elettiin siis alkuvuotta 2002. Teoreettista koulutusta ei tähän ammattiin siis juurikaan ole, mutta olenkin sitä mieltä, että paras oppi tulee käytännön kautta, itse tekemällä ja omista virheistään oppien.

Mikä oli ensimmäisen starttisi ajankohta? Entä koska aukesi Okkolinin voittotili?
Voi voi, ensimmäistä starttia en kyllä muista, se on tarkistettava Hippoksen tietokannasta (vastaus: 23.3. -95, Nadine-niminen hevonen, km-aika 22,9x, sijoitus 11.) . Ensimmäinen voitto tuli vuonna -95 omalla hevosellani Double Sweetillä Riksusta. Tunnelma oli tuolloin mahtava!

Minkä voiton nostat tähänastisista yli muiden?
Ainoastaan yhtä voittoa on vaikea nimetä muiden yläpuolelle. Kokemuksena paras on ollut oppilaiden EM- kisa Espanjassa. Oli hienoa ajaa Suomen väreissä ja menestyskin oli hyvää. Olin nimittäin loppupisteissä kakkonen. Totta kai myös V5- ja V75-voitot ovat lämmittäneet erityisesti. Siinä on aina erikoislatausta, kun tikulla on vähän suurempi tukku tuohta.

Mikä kisan voittaminen olisi sitten toivelistan kärjessä?
Suur-Hollolan. Siksi, että se ajetaan kotiradalla Lahdessa ja sitä kilpailua on tullut seurattua erityisellä mielenkiinnolla jo pitkän aikaa. Myös Derbyn ja Kriteriumin voittopyttyjä olisi mellevä asetella palkintohyllylle!

Keitä pidät ammatillisina esikuvinasi?
Kaikki työnantajat ovat opettaneet paljon arvokkaita asioita. Heille kiitos ja kumarrus siitä.

Mikä tallienne pääluku kauden 2003 alkaessa? Miten kahden tallin systeemi toimii käytännössä?
Yhteensä noin 30. Periaatteessa minä isännöin Orimattilan päässä ja Markku Jokimaalla. Käyn ajamassa kahdesti viikossa Jokimaan hevosilla hiittiä ja Markku käy puolestaan yhtä usein täällä samoilla asioilla. Vuorovaikutus on siis jatkuvaa ja systeemi toimii luistavasti. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen tallini kokoonpanoon ja ikäjakaumaan. Meillä on esimerkiksi kolmivuotiaaksi kääntyneitä seitsemän ja kaksivuotiaiksi kolme kappaletta. Ja nuorissahan se tulevaisuus piilee!

Miten ynnäisit kauden 2002 loppusaldon?
Ihan mukiinmenevä vuosi oli joka kantilta tarkasteltuna. Laina-ajokkeja oli kiitettävän paljon ja omakin talli menestyi aivan näppärästi. Hyvin on päässyt huippukuskien rytmiin mukaan, eikä siellä ole uudelle tulokkaalle luimisteltu. Ei ole entiset työnantajatkaan tuulleet vinoilemaan, että ”annas oppipoika latua”, vaan lähdöissä on oikein rehti meininki. Kukaan ei anna tuumaakaan periksi ja kaikki ovat radalla samalla tarkoituksella: voittoa jahtaamassa!

Kauden 2003 tavoitteet?
Ei sen kummempaa…tietysti numeroiden valossa tulosta pitäisi aina parantaa. Ja oman tallin kalustolle toivotaan luonnollisesti mahdollisimman rahasta vuotta.

Nimeä muutama hevonen tallistasi, jolta odotat erityisen paljon alkaneella kaudella.
Suurin mielenkiinto kohdistuu Briso Winguyhin. Mika Myllylän aikoinaan Ruotsiin myymä ”lahjavarsa” on palannut omistajavaihdoksen jälkeen jälleen Suomeen ja se treenaa mallikkaasti. Kilpailuvauhtiakin on ajettu ja lupaavalta näyttää. Starttiin oli tarkoitus tulla jo tammikuun aikana, mutta nyt nämä pakkaset sotkivat suunnitelmia. Joka tapauksessa sydäntalven aikana tullaan oriin kanssa ulos. Muista maininnan ansaitsevat Poika-Siideri ja kolmivuotiaaksi kääntynyt Mad About Me, jolla tultaneen myös piakkoin areenoille.

Miten vietät raviammattilaisen vähäisen vapaa-ajan?
Joo, vähänhän tuota vapaa-aikaa jää, eikä sen perusteellisempia harrastuksia ehdi aloittelemaan. Silloin kun vapaata järjestyy, hengaillaan kavereiden kanssa. Saunotaan ja vietetään normaalia nuorten miesten elämää. Karaokeakin tulee toisinaan laulettua. On niitä aploodeitakin sadellut joskus suorituksen jälkeen, vaikken varmaan mikään karaokekuningas olekaan.


Statistiikka (Päivitetty 30.3.2004)
Yht: 2451 165-189-186 466.619 e
04 : 212 26-20-26 72.050 e


       Tiimi
 

Seppo Korte


       Valmentajat
 

Niko Jokela
Petteri Joki
Teemu Okkolin
Janne Ranta-Krenkku
Sami Sandberg
Ville Tonttila