Pääsivu  |  Esittely  |  Suurvoittoja  |  Pelivihjeet  |  Jälkipelit  |  Rataprofiilit  |  Kilpailut  |  Tiedotteet  |  Statistiikka  |  Linkit  |  Palaute
       Valmentajat
 

Janne Ranta-Krenkku

Värikkäät vaiheet ovat kuljettaneet kokemäkeläisen Janne Ranta-Krenkun nykyiseen valmentajan toimeensa. Nousujohteista työtä tekevällä Ranta-Krenkulla on takanaan uransa toistaiseksi paras kausi ja uudelta vuodelta on lupa odottaa vieläkin enemmän, sitä tukevat niin tilastot kuin tallin nuori kokoonpanokin. Ranta-Krenkun tavaramerkkinä on valmentamiensa hevosten hyvä totoon sijoittumisprosentti. Niinpä aina kun Janne tuo radoille puna-valkoiset ajovärinsä, on pelaajan käsiohjelmassa syytä olla merkintä!

Ikä?
29 ja kasvamaan päin.

Hevosmiesurasi alkulaukaus ja tähän saakka tapahtuneet pääpiirteittäin? Ravihomma ei ole tullut minulle äidinmaidosta. Sukulaisilla oli tosin jotain hevosia, mutta itse tutustuin raveihin pelimaailman kautta. Totosta tuli varsin mukavaa tiliäkin, varsinkin 80-luvulla Suomeen lanseeratulla troikka-pelillä sain pari mojovaa setelitukkua. Siitä virisi kiinnostus alalle ja kohta sitä oltiinkin sitten jo aidan toisella puolen ja pelihommat saivat jäädä. Syytä leirin vaihtoon en osaa sanoa, jotenkin valmentaminen ja ohjastaminen vain kiehtoi nuorta miestä. Kävin kaksivuotisen hevoskoulun Kaustisella, jonka jälkeen painelin Rainer Björkrothille hommiin. Sitten kutsuivat armeijan harmaat, joista irti päästyäni käväisin mutkan Italiassa oppia ja kokemusta ammentamassa. Sen jälkeen asetuinkin Kokemäelle ja pistin oman tallin pystyyn. Nyt alkaa toinen vuoteni ammattivalmentajalisenssin alla.

Milloin ja missä ajoit ensimmäisen kilpailusi? entäpä se uran avausvoitto?
Eka kisa taisi olla joko vuonna 1990 tai -91…Seinäjoella tai Kaustisella…onpa hämärät muistikuvat! Voisi siis päätellä, ettei suurempaa menestystäkään tuosta uran avauksesta herunut, kun ei muistojakaan juuri jäänyt! Ensimmäinen tolppa tehtailtiin sitten seuraavana vuonna, eli joko 1991 tai -92. Paikkana oli Vaasa ja hevonen nimeltään O’way Tax. Taisi olla jonkun sortin totopommi.

Mikä startti tai voitto on jäänyt makeimpana mieleen?
Makeita voittoja on tullut nippu ja niitä on hankala lähteä erittelemään. Nostaisin kuitenkin urani parhaaksi meriitiksi viime kesän Derby-kenraalin kolmossijan Royal Wayllä. Siinä kisassa meni kaikki jotenkin nappiin, niin hevosella kuin kuskillakin. Loppusuoralla selkääni joutui katselemaan Derbyn lopullinen voittaja Don Giovanni ja se se vasta herkkua oli!

Minkä kilpailun voittaminen olisi sitten Janne Ranta-Krenkun toiveiden täyttymys?
Eipä niitä ihmeempiä pilvilinnoja rakennella. Vaikka toisaalta, pitäähän toiveiden olla korkealla etteivät ne heti tule vastaan. Sanotaan nyt, että klassisissa ikäluokkalähdöissä olisi hienoa menestyä, samoin Suur-Hollolassa.

Ammatilliset esikuvat?
Mäkelän Tuomon opit olivat kullanarvoisia uran alkutaipaleella. Myös Rainer Björkrothilla työskennellessä sai tietoa ja kokemusta hirmuisesti. Maininnan ansaitsee myös eläinlääkäri Kim Sell, jonka kanssa teemme tänä päivänä paljon yhteistyötä. Hän on opettanut hevosen terveydenhuollosta tärkeitä faktoja.

Montako kauraformulaa hirnahtelee tallissasi kauden 2003 alussa?
Tällä hetkellä 24. Joukossa muutama mielenkiintoinen ja tuore Ruotsin projekti, muttei niistä vielä tässä vaiheessa sen enempää. Kerrotaan sitten Extravedon asiakkaille heti lisää, kun tiedetään! Pääpaino on nuorissa hevosissa. Valtaosa kalustosta on yksi-nelivuotiaita. Tallin nestori on Lindy’s Jewel, kahdeksan vee, ja sekin on jäämässä keväällä mammalomalle.

Miten luonnehtisit osaltasi kautta 2002?
Tyytyväinen olin, numeroiden valossa paras kauteni. Tallimme hevoset menivät tasaisen varmasti ja kokonaispanos lepäsi monen harteilla, ei yksittäisen tähden varassa.

Mitä odotat kaudelta 2003?
Aikalailla samaa tahtia jatkettaneen kuin viime vuonnakin. Uskoisin starttimäärän pysyvän samoissa lukemissa kuin kaudella 2002, voittoprosenttia olisi tarkoitus tietysti korjailla.

Mitkä hevoset pitävät sitten tallinne värejä tällä kaudella otsikoissa?
Royal Wayn odotan edelleen parantavan. Sille koitetaan saada vielä lisää kovuutta ja varmuutta talven aikana. Hyvä rahasarjajyrä ensi kaudelle siis. Varsoista pitää mainita kolmivuotias speedytomalilainen Air Force. Se treenaa oikein näppärästi ja vaikuttaa riviravuria selvästi lahjakkaammalta. Radoille tullaan kevään aikana.

Mitä harrastelet, kun aikaa raveilta liikenee? Kyllä perheen kaksi tyttölasta pitävät isän kiireisenä vapaa-aikanakin. Vanhempi plikoista on kolme ja puoli, ja nuorempi puolitoista vuotta. Hiihtoa olen myös koittanut harrastaa ajan sallimissa puitteissa.


Statistiikka (Päivitetty 30.3.2004)
Yht: 1112 104-111-83 170.403 e
04 : 44 11-3-4 13.640 e


       Tiimi
 

Seppo Korte


       Valmentajat
 

Niko Jokela
Petteri Joki
Teemu Okkolin
Janne Ranta-Krenkku
Sami Sandberg
Ville Tonttila