Pääsivu  |  Esittely  |  Suurvoittoja  |  Pelivihjeet  |  Jälkipelit  |  Rataprofiilit  |  Kilpailut  |  Tiedotteet  |  Statistiikka  |  Linkit  |  Palaute
       Valmentajat
 

Sami Sandberg

Sami Sandberg nousi 90-luvulla otsikoihin osaomistamansa Monster Of Speedin sekä valmentamansa, osaomistamansa ja ohjastamansa Edu’s Speedyn loistokkaiden voittojen myötä. Sandberg on hoidellut Teivon oppilasliigan kotiin vuosina 1993,-96 ja -97. Meriittilistalta löytyy myös oppilaiden EM-kisan kunniakas hopeatila.


Ikä?
Mittari näyttää tasan kolmeakymppiä.Mistä syttyi kipinä raveihin ja mitä reittiä tie on vienyt nykyiselle asemapaikalle Teivoon?
Meillä oli kotona hevosia, kun olin poikanen ja sieltä se kipinä lähti kytemään. Koulu ei aikoinaan hirveästi napannut ja tarmo suuntautui jo tuolloin pääosin hevoshommiin. Peruskoulun jälkeen olin Seppo Sarkolan tallilla pitkän tovin, neljä tai viisi vuotta. Sitten piti hoitaa armeija alta pois, jonka jälkeen kulkeuduin pikkuhiljaa Markku Niemiselle. Siellä vietin vuodet 1995-99. Oman tallin pistin pystyyn Teivonmäelle vuonna 2000. Aputreenarina ja oikeana kätenä minulla on Mika Forss.

Milloin ajoit ensimmäisen starttisi? entä ensimmäisen voiton?
Ajokortin sain 16-vuotiaana. Eka startti taisi olla sitten vuotta paria myöhemmin Teivossa…lopputulos oli muistaakseni kakkossija. Ensimmäinen voitto irtosi pienen tahkoamisen jälkeen Turussa Clayt Dan-nimisellä hevosella. Olin tuolloin 19-vuotias.

Mikä voitto on jäänyt uraltasi makeimpana mieleen? Kun Edu’s Speedy voitti taannoin Oslossa GP päivänä, oli se mahtavaa. Yleisö pauhasi ja lähtö oli tasoltaan huippuluokkaa. Myös Edun Kultaloimi-voitto jäi lähtemättömästi mieleen. Nämä siis ohjastajana. Valmentajan roolissa on luonnollisesti päällimmäisenä mielessä Edu’s Speedyn Derby-ykkönen. Kontion Jomppe väänsi silloin rattia.

Entä minkä ravikilpailun voitto olisi unelmien täyttymys?
Tietysti Elitloppetin voittaminen olisi haaveena, kukapa hevosmies ei siitä unelmoisi. Se saattaa kuitenkin olla utopiaa, mutta pitäähän rima olla korkealla! Myös suurimmissa kotimaisissa kasvattajakisoissa, Kriteriumissa ja Derbyssä, olisi mahtavaa istua voittajan rattailla. Nythän olen juhlinut kummankin voittoa ”vain” valmentajan ja omistajan ominaisuudessa (Edu’s Speedy & Monster Of Speed).

Mitkä ovat ammatilliset esikuvasi?
Täällä Hämeessä vaikuttanut ja osittain edelleen vaikuttava kolmikko Martti Keskinen, Markku Nieminen ja Jorma Kontio. Heidän tekemisiä on ollut etuoikeus seurata aivan lähituntumalta.

Mikä on tallisi pääluku vuoden 2003 alussa?
15. Näistä tosin viisi on Saku Mikkolan hevosia ja hänen valvovan silmänsä alla. Lähiviikkoina talliin tulee pari vahvistusta lisää.

Miten analysoisit osaltasi kautta 2002?
Täytyy myöntää, että viime vuosi oli pettymys. Parempaa odoteltiin, mutta vuosi ei lähtenyt vain menemään odotusten mukaisesti. Hevosia oli ennakoitua vähemmän ja moni alisuoritti oman tasonsa.

Millä miettein sitten kauteen 2003?
Parempaan luotetaan vahvasti. Tallissamme on pääpaino nuorissa, joten se tukee uskoa valoisampaan tulevaisuuteen.

Mitkä ovat sitten ne mahdolliset Sami Sandbergin tallin lippulaivat alkaneella kaudella?
Kovimmat odotukset ladataan Aki Antti-Roikolta treeniini tulleeseen Manolito Meiselsiin sekä nelivuotiaaksi varttuneeseen vielä starttaamattomaan Total Profitiin. Manolito Meisels on niinikään nelivuotias ja kärsinyt urallaan jalkavaivoista. Nyt tilanne on parempi ja hevonen tullee jo ennen kevättä baanoille. Kirvestä ei ole Manolito Meiselsin osalta heitetty vielä kaivoon ikäluokkakisojenkaan suhteen.

Mitä Sami Sandberg tekee kun ei raviurheile?
Pelaa sulkapalloa, sählyä ja squashia, hiihtää sekä golfaillee. Golf on tuorein harrastus ja tasoitus vielä tällä hetkellä 36. Listataan sekin vuoden 2003 tavoitteisiin, että tasoitus laskee kahteenkymmeneen!


Statistiikka (Päivitetty 30.3.2004)
Yht: 2118 216-201-176 413.882 e
04 : 64 5-6-8 14.150 e


       Tiimi
 

Seppo Korte


       Valmentajat
 

Niko Jokela
Petteri Joki
Teemu Okkolin
Janne Ranta-Krenkku
Sami Sandberg
Ville Tonttila