Pääsivu  |  Esittely  |  Suurvoittoja  |  Pelivihjeet  |  Jälkipelit  |  Rataprofiilit  |  Kilpailut  |  Tiedotteet  |  Statistiikka  |  Linkit  |  Palaute
       Valmentajat
 

Ville Tonttila

Ravivalmentajan ura oli Ville Tonttilalle varsin luontainen valinta, sillä hänen kotonaan on aina hirnahdellut ravureita. Tonttila kuuluu yhteiskumppaneittemme nuoreen ja nälkäiseen joukkoon, jotka jatkavat tasaista nousuaan kohti ravivaltakuntamme huippua. Tonttila on tehtaillut vuosi vuodelta parempaa tulosta ja viime kausi olikin rahallisesti tähänastisen uran paras. Tonttila pyörittää Kuivannalla yhdentoista hevosen tehoyksikköä. Valmennukseen olisi takuulla lisääkin halukkaita mutta Tonttilan mottona on pitää valmennus yksilöllisenä. Näin hänen ja avovaimonsa Kaisa Tommolan pyörittämään talliin ei suunnitella lisäkarsinoiden rakentamista, vaan keskitytään ennemmin määrän sijasta laatuun.

Ikä:
36 vuotta.

Uran vaiheet?
Ravihomma tuli tavallaan veren perintönä, kun meillä on ollut kotosalla aina hevosia. Eipä sitä toista ammattia osannut oikein kaavailla itselleen, vaikka muun alan koulutusta tulikin hankittua. Ylioppilaaksi asti tahkosin ja sen jälkeen kävin kauppaopistossa vuoden kestäneen myyntilinjan, mutten ikinä harjoittanut koulutusta vastaavaa ammattia. Tallia olen pitänyt nykyisellä paikalla kuusi vuotta ja lisenssin alla olen treenannut niistä kolme viimeistä. Talli sijaitsee Orimattilan kupeessa Kuivannalla. Valmennuspaikat ovat hienot, meillä on esimerkiksi oma 800 metrin hiittisuora ja metsäteitä riittää takuulla yhden tallin tarpeisiin. Tallin toiminnasta vastaa kanssani avovaimo.

Mikä on ollut tähänastisen uran kohokohta?
Suurkilpailuvoitot ovat vielä kiertäneet meikäläistä. Näin ollen mieleenpainuvimpia ykkösiä lienevät viime kesäiset V5-voitot Viridillä ja Ride Fibberillä. Varsinkin Viridin voitto oli nannaa, hevonen paineli 13,6-ajan ja esitti kaikin puolin parasta osaamistaan.

Minkä kilpailun voittaminen on Ville Tonttilan tavoitelistassa päällimmäisenä?
Jaa-a perinteisissä ikäluokkalähdöissä olisi mahtavaa menestyä. Treenissä on nyt kaksi lupaavaa yksivuotiasta, joten jospa ne täyttäisivät sitten aikanaan tämän toiveen.

Montako hevosta on valmennuksessasi kaiken kaikkiaan vuoden 2003 alkaessa?
Tallissamme on yksitoista karsinaa ja kaikki ovat täynnä. Valmennukseen on tarjottu lisääkin hevosia, mutta tarkoitus on pitää tallin koko tässä. Homma pysyy näin hyvin kahden ihmisen näpeissä, eikä paisu yli äyräiden. Hevosten vaihtuvuus on varsin pientä, sillä minulla on hyvät ja uskolliset hevosenomistajat. Yhteistyötä on tehty heidän kanssa jo pitkään.

Kuka on idolisi raviurheilun saralla?
Mitään varsinaista oppi-isää on vaikea nimetä luin juuri Stig H. Johanssonin kirjan ja se oli sekä hauska että opettava. Ehkä ”Stickan” on sitten sellainen nimi, joka herättää kunnioitusta minussa.

Minkä arvosanan annat omalle panoksellesi kaudella 2002?
Tyydyttävän, tai ehkä jopa hyvän. Huippuhevoset uupuivat mutta tallin kalusto menestyi vastaavasti leveällä rintamalla. Joka vuosi rahallinen tulos on petraantunut ja näin kävi myöskin kaudella 2002. Mies on siis jatkuvassa nousukunnossa!

Mitkä ovat sitten kauden 2003 tähtäimet ja tavoitteet?
Tuo suurkilpailumenestys tosiaan kangastelee mielensopukoissa. Sen kautta myös sisään ajetun rahan määrää olisi edelleen tarkoitus kartuttaa.

Mitä tallisi hevosia pitäisi seurata alkaneella kaudella suurennuslasin kanssa?
Odotan, että nelivuotiaat tammat Just Our Luck ja Snettans Athina pärjäisivät jonkun verran aivan ikäluokkansa tyttökisoissa saakka. Varsinkin Snettans Athinalla on siihen riittävästi kapasiteettia. Se kävi välillä muualla treenissä, mutta ostimme tamman loppusyksystä itsellemme. Sillä oli viime kaudella ongelmia laukkojen kanssa, mutta vauhtiahan piisaa yllin kyllin. Valtaosa viime vuoden starteista ajettiin Snettans Athinalla ilman kenkiä, mutta nyt ollaan soviteltu sopivaa balanssia alle ja uskon varmistumisen lähtevän sitä kautta.
Varttuneimmista hevosista suurimmat odotukset ladataan kolmikkoon D.H. Giant, Ride Fibber ja Virid. Näiltä venttailen menestystä V5-ja V75-koitoksissa. Varsinkin Viridillä uskon olevan vielä käyttämättömiä vaiheita sisällään. Tamma ei ole pitänyt sitten kolmivuotiskauden pitempää paussia, mutta nyt se saa vetää kunnolla henkeä. Talvi treenataan tunnollisesti ja tähdätään sitten kevään ja kesän kisoihin. Tällä hetkellä Virid tuntuu harjoituksissa oikein hyvälle.

Jääkö raviurheilulta aikaa muille aktiviteeteille? Jos jää, niin miten käytät sen hyväksesi?
Aika vähän jää luppoaikaa tässä hommassa, maalla kun asutaan niin aina on joku homma odottamassa tekemistään. Silloin kun vapaa-aikaa järjestyy, lähdetään yleensä mökille rentoutumaan.


Statistiikka (Päivitetty 30.3.2004)
Yht: 1122 82-113-108 231.328 e
04 : 25 1-1-2 2.690 e


       Tiimi
 

Seppo Korte


       Valmentajat
 

Niko Jokela
Petteri Joki
Teemu Okkolin
Janne Ranta-Krenkku
Sami Sandberg
Ville Tonttila